ساختمان مایکروسافت در دانمارک

معمار: Henning Larsen Architects

محل: لینگبی، دانمارک

زیر بنا: 18000 متر مربع

سال: 2015

نظم و ترتیب سازمان به وضوح در طراحی معماری ساختمان مشهود است. دو ساختمان مکعبی شکل که به ترتیب دارای شش و هفت طبقه اند، در یک نورگیر مشترک به یکدیگر می پیوندند. این نورگیر فضایی برای تعاملات اجتماعی و حرفه ای را ارائه می دهد و به خاطر بازوهایی که مورب در میان ساختمان کشیده شده اند فرمی شبیه به حرف انگلیسی “V” دارند.

نورگیر غیر معمول بنا ، نور روز را در هسته ی ساختمان پخش می کند و یک تعامل بصری را در میان طبقات فراهم می کند. طبقات بالایی در مقایسه با طبقات پایینی به خاطر کاهش فضا های مشترک ، فضای خودمانی تری دارند. برنامه های عمومی و فضا های مشترک مثل کافه ها، تالار کنفرانس و فضا های مطالعه ای که در اختیار دانشجویان دانشگاه فنی دانمارک قرار گرفته است، در طبقات پایین تر قرار دارند. در تمام طول پروژه، مایکروسافت خواهان یک محیط باز و دعوت کننده بود. ترجمه ی این خواسته یکی در طراحی منظر و یکی در تبدیل نامحسوس درون و بیرون ساختمان به هم رؤیت می شود.

 

 

نقشه ی ساختمان از روش شناسی حرفه ای مایکروسافت که براساس ” کار و مشارکت گروهی” است نشأت گرفته است. همانطور که در سال 2005 بیل گیتس آن را “دنیای جدید کار” نامید. بنابراین تیم معماری تمرکز خود را طرف خلق محیط هایی کرد که به مشارکت میان متخصصان، مشتریان و شرکاء کمک می کند. تاکید بر این ویژگی را می توان در مجموعه فضا های فعالیت – بنیان با ابعاد گوناگون ، از تالار های کنفرانس کوچک تا بزرگ دید.

فضا های تفریحی شامل یک آشپزخانه کوچک ، مبلمان راحتی، ایکس باکس و فوتبال دستی در مرکز هر طبقه قرار گرفته اند و محل قرارگیری آن ها همان جایی است که کارمندان یکدیگر را ملاقات می کنند. بنابراین، همین تفریحات هستند که تعاملات و اشتراک دانش را در میان دپارتمان های گوناگون تقویت می کنند . تمام فضا های کاری در طول نمای ساختمان قرار داده شده اند تا نور روز برای تمام کارمندان فراهم باشد. طراحی این ساختمان در درجه ای بالا از انعطاف قرار دارد و برای تحقق اهداف گوناگون در آینده عالی است.

 

 

معماری منظر

بسیاری از برنامه های ساختمان در بستر مشترک میان منظر و میدان های اطراف ساختمان متجلی می شوند.  طراحی منظر شهری این بنا شامل ناحیه های سرسبزی است که در دسترس عموم قرار دارند. در طول بهار و تابستان، این نواحی پاتوق خوبی برای تفریحات مردم خواهند بود.

منظر، یک گذر آرام میان ساختمان ها ، محیط طبیعی شهر و مقیاس انسانی برقرار می کند. طراحی منظر پس از مطالعات فراوان حول خرده اقلیم های موجود در سایت پروژه صورت گرفته است. مطالعه ی وضعیت باد، نور خورشید و سایه اندازی در سایت پروژه نتیجه ی کار معمار منظر را –که تامین شرایط بهینه برای کاربران و پوشش گیاهی است- تحت تاثیر قرار می دهد.

 

ساختمان از استاندارد های کلاس 15 دانمارک در حوزه ی صرفه جویی انرژی تبعیت می کند. طراحی این ساختمان بر اساس معماری پایدار صورت گرفته ، که نور روز، اقلیم درون و مصرف انرژی نقاط تاکید آن می باشند.

علاوه بر انتخاب مصالح، استحکام هندسه ی ساختمان نیز منجر به استحکام بالای سازه ی آن می شود.

یک سیستم تهویه ی پربازده و طراحی ای برای مدیریت نور روز به کاهش مصرف عمومی انرژی کمک می کند. علاوه بر این، گرمای هدر رفته تا حدی صرف گرم کردن ساختمان می شود.

 

 

منبع: archdaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *