مجتمع آموزشی و خوابگاه دانشجویی فرانکلین

طراحی مجتمع آموزشی و خوابگاه دانشجویی فرانکلین ؛ این مجموعه آموزشی در ایوری و در تلاقی با منطقه توسعه شهری (ZAC) قرار دارد. این پروژه توسعه شهری بلندپروازانه شهر ایوری را به پاریس متصل می‌کند و توسعه شبکه حمل و نقل و جاده‌ای را نیز شامل می‌شود.

معماران: گروه معماری چارتیر دالیکس (Chartier Dalix)

مکان: فرانسه

مساحت: 8650 مترمربع

سال ساخت:2015

این مجتمع جزء اولین امکاناتی است که در این منطقه ایجاد شده است. این سایت در معرض یک تحول عظیم قرار دارد و دو مقیاس شهری متفاوت در آن با هم تلاقی خواهند داشت ؛ یکی از آن‌ها محیطی باز است و در مقابل یک تصفیه خانه قرار دارد (طراحی شده توسط دومینیک پرو) ، و بخش دیگر محیطی محلی است که در حال شکل‌گیری است و مجموعه آموزشی و خوابگاه در مرکز آن قرار دارد.

 

 

ایده‌پردازی

این مجموعه آموزشی در سه بخش برنامه ریزی شده است ، که دو زمین بازی رو به جنوب را بوجود آورده است تا از دریافت حداکثر میزان نور ممکن برای ساختمان‌های حجیم این مجموعه ، اطمینان حاصل شود ؛ مانند : کلاس‌های درس ، راهروها ، و سالن ورزشی.

مدرسه به صورت یک فرم پلکانی و تراس مانند طراحی شده است که روی بخش‌هایی ازآن گیاه کاشته شده است . زمین‌های بازی که رو به جنوب قرار دارند از بیشترین میزان نور خورشید و چشم‌انداز مناسب بهره می‌برند.

یک سایبان فلزی (که به تدریج باز می‌شود) در امتداد خطوط آرام کلاس‌های درس و در قسمت بالایی زمین ورزشی قرار دارد و در فضاهای داخلی و خارجی وحدت ایجاد می‌کند . این طراحی به جدا کردن زمین ورزشی از خوابگاه و مرکز خرید که در مجاورت سایت قرار دارند (در برخی موارد ارتفاعی معادل هفت طبقه دارد) کمک می‌کند و از ساختمان در برابر تابش شدید نور خورشید به فضای داخلی جلوگیری می‌کند.

 

 

محیطی که در اثر این شیوه طراحی بوجود آمده است فرصتی برای آموزش در زمینه همزیستی ایجاد می‌کند ؛ بویژه در دو زمینه که ذکر خواهد شد : مورد اول باغ آموزشی است که به شکل یک تراس طراحی شده است و از فضای عمومی طبقه اول قابل دسترسی بوده و دارای مزارع بزرگی برای کاشت گیاهان مختلف و سبزیجات است . مورد دوم اتاق مطالعه است که در نیم طبقهکتابخانه قرار دارد و دارای دید به تمامی تراس‌ها است.

خوابگاه دانش‌آموزان:

این خوابگاه بر اساس چهار اصل عمده معماری طراحی شده است. اول اینکه، پروژه به عنوان یک کل برنامه ریزی شده است تا عملکردی منطقی داشته باشد (انطباق سازه و محورهای تکنیکی) و عملکردهای مختلف را در خود جای دهد. فاصله خوابگاه از بقیه قسمت‌های طرح (بر روی فضاهای آموزشی و یا سالن ورزشی قرار نگرفته است) آن را به عنوان بخشی مستقل و مجزا، نشان داده است.

 

 

خوابگاه این مجموعه تا جایی که امکان آن وجود داشته در قسمت شمالی زمین قرار گرفته است و کمترین سطح نما رو به خیابان Jean-Jaurès  ساخته شده است و در نتیجه این طراحی نور ورودی به مجموعه مسدود نشده است و زمین‌های ورزشی از بیشترین میزان نور طبیعی ممکن بهره می‌برند.

(پلان طبقه اول) خوابگاه دانشجویی فرانکلین ؛ شرکت معماری Chartier Dalix ؛ طراحی خوابگاه ، طراحی مجتمع آموزشی

نمای سبک این ساختمان متشکل از پانل‌های فلزی مجوف است که برخی از آن‌ها ثابت و برخی دیگر به شکل کشویی هستند. این پانل‌های فلزی هم قابلیت فیلتر کردن دید از خیابان به فضای خوابگاه را دارند و در جهت شرق و غرب نیز می‌توانند نور خورشید را فیلتر کنند.

 

 

منبع: archdaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *