مرکز ثبت ازدواج و عروسی نانشان

معمولا در چین ، دفتر ثبت ازدواج ارتباط نزدیکی با سازمان‌های دولتی دارد. بعلاوه ، اداره ثبت، به عنوان بخشی از سازمان امور حقوقی، مراحل امر ازدواج را با تشریفات اداری پیچیده و خسته کننده‌ای مواجه می‌سازد. با توجه به چنین تشریفات اداری برای روند ازدواج، لحظه‌های به ظاهر خاطره انگیز و هیجان انگیز ثبت ازدواج تبدیل به تجربه‌ای ماشینی و فرمالیته می‌شود.

معماران: اربانس

مکان: منطقه نانشان، در شهر شنژن، استان گوانگدونگ، چین

مدیر طراحی: منگ یان، ژو جیالین

مدیر پروژه: ژانگ ژن، فو زوهنگ، وی زیجیاو

معماری طراح: وانگ ژون، یین یوجان، هوژیگاو، لی کیانگ، ژانگ زینفنگ

طراحان منظر: لیائو ژنزینوگ، لین تینگ، یو زیاولن، لیو جی

همکاران: استودیو گوگان (طراحی داخلی)، شرکت ساخت شنژن کیوآن (طراح دیوارهای تیغه ای)

کارفرما: شهرداری منطقه نانشان

مساحت زمین:  3000 متر مربع

مساحت زیر بنا: 977.5 متر مربع

سال ساخت پروژه: 2011

 

 

مرکز ازدواج نانشان نوعی معماری نو است : از سویی معماران، امیدوارند هویت جدیدی به روند ثبت ازدواج ببخشند؛ و از سوی دیگر، نوعی فضای عمومی متفاوت، برای دیگر شهروندان فراهم کند. همچنین، باز تعریفی برای شکوه و هویت ساختمانی بناهای دولتی باشد و فاصله بین شهروندان و دستگاه های دولتی را کمتر کند.

راه حل طراحی ، تطبیق دادن مرکز ازدواج مدرن، با برنامه های مورد نظر است. سایت پروژه در گوشهء شمالی پارک لیجینگ در منطقه نانشان واقع شده است. ابعاد زمین حدود 100 متر طول و 25 متر عرض ، دارد. ساختمان اصلی در سمت شمال زمین و نزدیک خیابان واقع شده است.

غرفه کوچکی در ضلع جنوبی دو پل شناور روی آبنمایی به ساختمان اصلی، وصل می شود. به این ترتیب، حس تشریفات عروسی را القا می کند، و همچنین ساختمان اصلی مثل یک نشانهء نمادین شهری ظاهر می‌شود.

 

 

به طور ضمنی، ایده اصلی طرح تجربه گردش در ساختمان است. مسیر مارپیچی ممتدی جنبه های تجربه روند ازدواج را در راهی زنجیره ای و پی در پی به‌هم وصل می‌کند : ورودی، دسترسی به سالن عروسی با حضور بستگان، محل گرفتن عکس، فضای انتظار، اتاق ثبت نام، رفتن به طبقه بالا، چشم انداز، محل صدور، رمپ رو به پایین، عبور از استخر آب، و دوباره به هم پیوستن با خویشاوندان. این ساختمان به طور خاصی طراحی شده تا همچین خاطره‌ای را بسازد.

رویکرد طراحی به چگونگی ساخت ساختمان دولتی خاصی در بافت شهری موجود در منطقه مسکونی می‌پردازد.

فضاهای کوچک از حجم ساختمان بزرگتری مشتق شده اند تا حریم خصوصی به نسبت حفظ شود. پوستهء ساختمان به ساختاری 2 لایه تقسیم می شود. لایه اول از شبکه آلومینیوم طرح داری شکل گرفته که بخش داخلی را مشخص می‌کند و لایه دوم از دیوارهای شیشه‌ای ساخته شده که بنا را در برابر آب و هوا عایق می کند.

فضای داخلی و نمای خارجی با هدف خلق جو معنوی ثبت ازدواج ، به رنگ سفید انتخاب شده‌اند.

 

 

منبع: archdaily

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *