پیش دبستانی وانک

معمار: dot Architects

موقعیت: کینگدائو، شاندونگ، چین

زیربنا: 600 مترمربع

سال: 2017

شرکت معماری دات یک مرکز یادگیری پیش‌دبستانی را برای کارفرمای چینی، وانک (vanke)  طراحی نموده‌ است. این پروژه در کینگدائو و در طبقه سوم یک گالری قدیمی واقع است.

از آن‌جا که کاربران اصلی این فضا کودکان مهد کودک هستند، طراحان به دنبال فضایی مابین کلاس درس و اتاق بازی بودند. با در نظرگرفتن سبک زندگی فعال کودکان و سطح ادراک آن‌ها ، رویکرد طراحی تمرکز بر خلق فضایی آزاد و سرشار از رنگ بود.

 

اگرچه این هنوز یک فرضیه است ، اما تعامل اجتماعی و بازی بدون چارچوب ، از ضروریات رشد کودکان است. برای رخ دادن چنین فعالیت‌هایی ، یک فضای آزاد مورد نیاز می‌باشد. به این ترتیب ، در این پروژه یک سکو بجای یک کتابخانه بعنوان قسمت مطالعه طراحی و معرفی شده ‌است. علاوه بر این ، می‌تواند مابین کلاس‌ها بعنوان محل بازی یا هنگام رخدادهای خاص بعنوان سکوی نمایش مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

یک خانه با مقیاس کوچک و مناسب کودکان در بالای این سکو ساخته شده ‌است . این خانه با جعبه‌هایی چوبی محصور شده که می‌توانند بعنوان قفسه کتاب ، محل نگهداری گیاهان و سایر اشیاء مورد استفاده قرار گیرند. کودکان می‌توانند در هرجا که تمایل داشته ‌باشند ، چه روی صندلی و چه روی میزها بنشینند و مطالعه نمایند.

برای خلق پیوستگی در فضا و جلوگیری از برخوردهای احتمالی، ترکیب ‌بندی پلان متشکل از منحنی‌های خفیف است. از آن‌جا که پنجره‌های جنوبی ساختمان بخاطر قرارگیری کلاس‌های درس در دسترس نیستند ، دو پنجره سقفی بیضی‌ شکل برای وارد کردن نور طبیعی به فضا مورد استفاده قرار گرفته ‌است.

 

کلاس‌های درس

کلاس‌های درس تحت عنوان نواحی مختلف آب‌وهوایی دسته‌بندی شده‌اند. هر ناحیه با یک تم رنگی و حیوانات شاخص آن ناحیه معرفی شده ‌است. این سیستم در مقایسه با روش شماره‌گذاری کلاس‌ها ، سیستمی پربازده‌تر برای شناسایی کلاس‌ها توسط کودکان پیش‌دبستانی است.

در فضاهای داخلی کلاس درس از رنگ‌های مشابه اما با شدت کمتر استفاده شده ‌است. برای زنده و بانشاط کردن فضا، مبلمان فضا نیز دارای وجوه رنگی هستند.

از آن‌جا که بودجه اختصاص یافته به بازسازی و نوسازی نمای ساختمان محدود بود ، دیوار پرده‌ای اصلی باقی مانده‌ است و برخی از پنل‌های آن با پنل‌های رنگی تعویض شده ‌است. ورودی این مرکز یادگیری توسط یک لوگوی نورپردازی شده تعریف می‌شود.

این تیم طراحی در طراحی فضا برای کودکان، اشکال هندسی انتزاعی و زبان بصری ساده را ترجیح می‌دهند. باور آن‌ها این است که خیالپردازی کودکان پیچیده‌تر از هر فرم طراحی ‌‌شده می‌باشد، بنابراین بهتر است طراحان کمتر طراحی نمایند تا فضایی با امکان پرورش خلاقیت بیشتر بوجود آید.

 

 

منبع: archdaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *